Куди звернутися за допомогою після пережитого насильства.

 

 
КУДИ ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ПІСЛЯ ПЕРЕЖИТОГО НАСИЛЬСТВА: актуальна база даних українських кризових центрів
Перша проблема, із якою стикаються жінки, що зазнали насильства — де і як можна отримати допомогу.
Так, в Україні є кризові центри для постраждалих (на сьогодні їх 74 у різних областях та містах). Проте швидко (а у випадках із насильством, особливо домашнім, оперативність дуже важлива) зорієнтуватися та знайти той, що потрібно — вкрай важко. Особливо жінкам, які живуть з ВІЛ.
???? Ми зібрали детальну інформацію по кожному з кризових центрів в Україні. І оформили її у зручний для використання формат, аби надати жінкам, що зазнали насильства, зручний інструмент для пошуку допомоги.
✅ База, яку ми підготували, містить у собі не лише назви та адреси кризових центрів. У ній зазначені дуже важливі критерії, які дозволять швидко зорієнтуватися і, не втрачаючи дорогоцінний час, звернутися саме туди, де вам ТОЧНО допоможуть.
А саме:
➡️ наскільки дружній кризовий центр до жінок зі стигматизованих груп — жінок, які живуть з ВІЛ, наркозалежних жінок, жінок-пацієнток ЗПТ та секс-працівниць;
➡️ чи приймає центр жінок з дітьми;
➡️ які обов’язкові документи/аналізи треба мати;
➡️ на який термін перебування у центрі можна розраховувати.
???? Знайти та завантажити базу кризових центрів можна на нашому сайті -
Користуйтеся самі та обов’язково поділіться нею із тими жінками, яким вона може стати у нагоді.
Вчасно отримана допомога рятує життя ❤️
Інформацію підготовлено БО «Позитивні жінки» при підтримці Євразійської коаліції зі здоров’я, правам, гендерного та сексуального різноманіття в рамках проєкту «Нестандартне мислення: долаючи труднощі в адвокації силами спільноти задля стійких та високоякісних послуг у зв’язку з ВІЛ» при підтримці Фонду імені Роберта Карра для мережі громадянського суспільства (ФРК).

 

Базова структура

 

Університет

 

 

Сайт базової стуктури

 

Вiдкритий мiжнародний унiверситет розвитку людини "Україна"

Бібліотека